Fekete szombat

Kivételesen nem terrorista cselekményről lesz szó, egész egyszerűen szakítottam kedvenc balinjaimmal és feketesügerezni mentem. Elöljáróban közlöm, hogy a "feka" szó ebben a bejegyzésben nem hangzik majd el - ezt a kifejezést egészen más, közel sem szimpatikus vonatkozásban használom, így ezekhez a gyönyörű halakhoz ne legyen semmi köze. Horvátországban volt dolgunk, így beiktattunk egy gyors, néhány órás kis pecát egy közeli csatornán Domy barátommal. Egészen kellemes szombat délután kerekedett belőle...

A ló bemegy a kocsmába és kikér egy korsó Dab sört. Lehajtja, majd rendel egy pizzát. Mire a csapos: Na, abrak-a-Dabra? Ezt a viccet Domy küldi Nektek, mindenféle jókívánságokkal, s azt üzeni, igyatok az egészségére egy Dabot. Hidegebb legyen, mint az övé volt, és ne boruljon a fele az öletekbe, mint neki. 


Ez utóbbi akcióért Ellie kutya a felelős, aki a vízre szállást követő pillanatban beleesett a csónak széléről a csatornába, így a túra pillanatok alatt mentőakcióvá avanzsálódott. Néhány perc múlva az eb reszketve köhögte fel a letüdőzött vizet a csónakban, Domy pedig alapos fejmosásban részesítette - mintha nem lett volna így is elég baja. Mindenesetre Ellie megtanulta a leckét, mivel a következő fürdésig több, mint tíz perc telt el. 
Történt ugyanis, hogy ismerős arcokra lettem figyelmes a parton. Kiderült, hogy fővárosi kollégánk, Hernyák Aurél éppen jól megérdemelt hétvégi pihenését (és szülinapi ajándékát) tölti a csatorna partján, Anitával és a fészbúk sztárjával, Zeller kutyával. Nagyon jó érzés volt találkozni a sok "virtuális míting" (Cunci-szótárba ezzel a kifejezéssel!) után, s ismét alkalmazható volt a nagy közhely: milyen kicsi is a világ!


Ellie és Zeller jókora ramazúrit csaptak, aminek a vége az lett, hogy két csónak között a vízbe estek. Újabb mentőakció és rövid eszmecsere után belecsaptunk a jóba, azaz kipróbáltuk Domy új csónakját, meg a legendás Yamaha által tökéletesített "hínárvágó csigával" ellátott motort. Mint kiderült, a csónak szuper, a csiga pedig a legvékonyabb hínárszáltól is elakad; persze ez nem gátolt meg bennünket abban, hogy egy jót pecázzunk. 
Az első feketesügér Domy tviszterét kívánta meg...


...közben megtréfált egy csukakölyök, aminek láttán barátom gúnyosan röhögni kezdett. Erről fotó nem készült, ám tájkép igen.


Itt még sértődötten gubbasztok a csónakban...


...de végül egy nyolcvan forintos D-Frog imitáció megtörte a csendet.


Sok időnk nem volt a horgászatra, s az időjárás sem alakult a legkedvezőbben, de jó hecc volt, szép fogott és még szebb lemaradt halak, haverok, buli, fanta...


Végül egy rövidke videó, mely akcijókamerával készült, fogadjátok szeretettel.

Megjegyzések