A díjkiosztón

Nyúlfarknyi bejegyzés következik, hangyányi öntömjénező felhanggal. Nagyjából egy éve a következő felhívás jelent meg a MaHor-ban:

Készíttessék költői beszély, versben, melynek hőse valamely...

Izé, ez nem az. Szóval a felhívás úgy szólt, hogy készíttessék bármely novella vagy vers horgásztémában az év végéig, a díjazottak irományaiból antológiás kötet készül. Egy pályázó két művel jelentkezhet, a pályázatokat jeligével szakmai zsűri értékeli majd (nem sms és nem is facebook  cimbik lájkjai alapján, ami nálam kizáró ok). 


Mivel ilyen pályázatoknál semmit sem veszíthet az ember (maximum az önbecsülését, de azt is csak a bizonytalanok), két pályaművel is neveztem a megmérettetésre. Idén márciusban végre megtörtént a hivatalos eredményhirdetés, nagy meglepetésemre A csere című irományom az országos irodalmi pályázaton első helyezést ért el! Őszinte és szerénytelen leszek: nagyon örültem neki. Legkevésbé a pénzdíj, sokkal inkább a pozitív visszajelzés miatt. Sajnos (vagy szerencsére?) azok közé a bizonytalan firkászok közé tartozom, akiknek bizony kell a visszajelzés ahhoz, hogy érezzék: jól sikerült az alkotás, amibe szívüket-lelküket beletették. Ezek szerint most jól sikerült.


Az ünnepélyes díjátadó külön élmény volt, Bokor Karcsi bácsi és Szári Zsolt mellett a MaHor főszerkesztője, Horváth Gyula Gábor is tiszteletét tette - mindhárman arany emberek és nagy példaképek, kihagyhatatlan délután volt. A többi díjazott mind végtelenül szimpatikus figura, novelláikat olvasva abszolút megérdemelték az elismerést, ezúton ismét gratulálnék nekik.

A Csere és a díjkiosztón készült képes riport a MaHor júliusi számában lesz olvasható.

Megjegyzések

  1. Örülök, hogy elsők között olvashattam a két pályaművet.
    Gratulálok Balu!
    Egy nem csak fészbukfrend! :D

    VálaszTörlés
  2. Én is megtisztelve érzem magam, hogy a megjelenés előtt olvashattam mindkét művet.
    Gratulálok a megérdemelt díjhoz.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése