A hideg téli estéken...

...sem unatkoztunk az idei nagy szünetben; néhány baranyai sráccal közösen műlégykötő klubot alapítottunk, és Pécsett, egy végtelenül hangulatos kis kávéházban, a Nappaliban jöttük össze csütörtökön esténként azzal a céllal, hogy egymás ismereteit gazdagítsuk. No nem didaktikus stílusban, inkább kötetlen beszélgetésként, de így is mindannyian rengeteget tanultunk, s igazán egyedi kreációk kerültek ki satuinkból.


Igazi öröm volt összefutni régi ismerősökkel és motorosokkal (Balázzsal és Gábriellel), a legyezéssel éppen ismerkedő tagok is hamar megtalálták a helyüket, sőt, Atyafi is megjelent, hogy emelje az est fényét. Jó hangulat, kellemes hely, páratlan társaság. Nem csoda, hogy nem is tűnt olyan hosszúnak ez a tél!



Közösen megszerveztünk egy légycserét, melyhez néhány blogger és öreg legyes is csatlakozott, szerveztünk Sió-túrát nyársalással, tavaszi dobókurzust, leszerveztünk egy bosnyák túrát is májusra; magyarul izzott a levegő a Nappaliban csütörtökönként


S hogy el ne felejtsem az összejövetelek valódi célját: hosszú esték alatt kidolgoztam egy viszonylag könnyen átlátható módszert, s ez alapján kötögettük a legyeket, szépen, lépésenként haladva, persze a teljesség igénye nélkül, inkább szórakozva, mint tanulva. Hihetetlen öröm volt látni, milyen szinten haladnak a srácok; mára szinte tökéletes műlegyeket kötnek, sokszor engem is ámulatba ejtenek. Minden alkalommal eszembe jut: hej, ha engem akkor, sok-sok éve, mikor elkezdtem valaki így tanítgatott volna erre...!



A klub március végéig biztosan aktív lesz, csütörtökönként a Nappaliban (Pécs, Király u 23-25.) találkozunk. A lehetőséget ezúton is köszönjük a kávézó tulajdonosának, Dávidnak. A klubnap természetesen nyitott, minden öreg legyest és érdeklődőt szeretettel várunk!

Megjegyzések

Megjegyzés küldése