Tele a doboz!

Streamer (hallégy)

Életemben összesen annyi legyet nem kötöttem, mint az idei Nagy Szünetben, ráadásul - persze saját mértékemmel ítélve - sosem készültek kis műhelyemben ilyen jó legyek. Készen van tehát a 2013-as inváziós hadsereg a Drávára, sok-sok szárazföldi rovar, balin hallegyek, diverek és popperek; a tavalyi év tapasztalatai alapján kötve mind. Ajánlom mindenki figyelmébe a következő két blogot: a FLY TYING NATION igazi extravagáns műlegyekkel kápráztat el mindenkit, a HOPPER FISHING BLOG szerkesztője pedig igazi szöcskológus szakértő, nem semmi mutációk születnek a satujában. 


Streamer (hallégy)

Műlégykötés, szárazlegyek.

Műlégykötés, szárazlegyek.

Műlégykötés, szárazlegyek.

Műlégykötés, szárazlegyek.

Műlégykötés, diver

Műlégykötés, diver

Műlégykötés, Fly tying.

Share on Google Plus

About elmondom

ClogFlyFishing - horgászblog tájakról, halakról, ételekről, emberekről, élményekről. A blogon található szöveges és képi tartalom megosztása csakis a szerző engedélyével!

4 megjegyzés :

 1. pofás legyek, szép fotók! nálam is tele a tár :) használni kéne már csak őket. kötöttem néhány gilisztautánzatot, kíváncsi leszek a pontyok véleményére. neked a girnyók bejöttek?

  VálaszTörlés
 2. Nem igazán, sosem horgásztam velük. Miket kötöttél, San Juan worm meg hasonlók? Valahogy sosem volt bennük bizodalmam (ahogy a kezdők nagy kedvencével, a gumiból kötött csontival sem fogtam halat sosem), túl "merevek", jobban szeretem (meg a pontyok is), ha a nimfa mozog, vannak rajta szőröcskék, farok, pici tollak, stb. Kivétel persze a kukoricalégy. :)

  VálaszTörlés
 3. na a kukorica légy lesz a következő delikvens, amit megkötök, csak szerintem az kíván némi tesztelgetést, ólom/polifoam arány. egyébként igen, a san juan worm félét kötöttem középen egy piros gyönggyel, két piros farokkal... majd meglátjuk. de a kukoricalegyet te mozgatod?

  VálaszTörlés
 4. Igen, szoktam. Sión meg más csatornákon nyilván az áramlat is segít, tavakon nagyon finoman, lassan, tartva a kontaktust, amennyire lehet. Na, itt jól jön az indikátor. :)
  San Juan-t egyébként úgy kötöttem, hogy a zsenília helyett piros marabu volt a két vége, csak a közepe zsenília, így szépen pulzást a legkisebb áramlatnál is. A domik szerették, pontyra jobban szeretem a legegyszerűbb pinyós nimfákat.

  VálaszTörlés

Üzemeltető: Blogger.