Január elseje

Ránk virradt az Úr 2012. esztendejének első napja.
Sok minden átvillan az emberek agyán ilyenkor - persze ha beszámítható állapotban vannak, nem tajt részegen fekszenek valamelyik árokban, - van, aki reményekkel tekint az újév elé, de persze akadnak pesszimisták is. December 31-én visszatérünk majd erre a kérdésre, s kiderül, kinek lett igaza. 

Személy szerint igen kemény év elé nézek, mivel a szilveszter előtti pár napot a sürgősségin töltöttem, különféle szívritmuszavarok és infúziós üvegek cseppet sem szívderítő társaságában; már akkor megfogalmazódott bennem pár újévi fogadalom, ami idén kivételesen - kegyetlen következetességgel - be is lesz tartva. Szerepel ezek között kardiológiai kivizsgálás, diéta és fogyókúra, aktív testmozgás, kevesebb idegeskedés - a konklúziót szintén év végén vonom majd le. Addig meg szurkoljatok...

Mindenesetre ma hirtelen jött túrát terveztünk a Sióra, amolyan szezonkezdő pecaként (ez inkább sétával és fényképezgetéssel telt, míg Domy eltökélten köpülte a vizet). Meleg volt, az eső is eleredt, s az ég olyan színeket produkált, amit ritkán lát az ember. A szivárvány és az ezerszínű naplemente színorgiájában sikerült kipihenni az elmúlt napok megpróbáltatásait, bár titkon abban azért reménykedem, hogy az év első horgászatára vonatkozó babona valóban csak babona...





Végezetül kívánok mindannyitoknak nagyon boldog új évet!

Megjegyzések

  1. Először is Boldog Új Évet és Gyógyulást!
    Sok sikert a fogadalmak betartásához!

    Szeretnék a Sióval kapcsolatban kérdezni:

    Idén szeretnék pergetve domolykózni, és a Sió az egyik viszonylag közeli lehetőségem lenne. A Siófok - Mezőkomárom közötti szakasz, ami elérhető számonra (ide 6000 a jegy).
    Érdemes e ezen a szakaszon domolykóra próbálkoznom?

    Kösz:

    Feri

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm!
    Mi nagyrészt az Ozora-Mezőkomárom (Szabadhídvég) közti szakaszon próbálkozunk, ott van domi meg csuka meg balin bőven. Feljebb ritkán voltam, de a háttérinfók szerint jó a víz, például Szabadhídvég felett jó néhány kilóméterig (domi), vagy a Siófok alatti szakasz, ahol nagyon sok a csuka.

    VálaszTörlés
  3. Kösz a választ!

    Az a baj, hogy arra a szakaszra megint más jegy kell! Meg az már kicsit messze is van nekünk. Laci barátommal mennénk néha, ő léggyel én wobblerrel. A lentebbi rész napijeggyel sanszosabb egy-egy alkalommal.

    VálaszTörlés
  4. Na nebax... fiatal vagy még te ehhez!
    Gyorsan meggyógyulni!

    VálaszTörlés
  5. Azta basszus, ez elég rosszul hangzik...
    Kívánok neked kevés stresszelést és sok szabadidőt, hogy minél többet járhass a vizek partjára! A peca a legjobb orvosság!
    Üdv: Zöldfülü

    VálaszTörlés
  6. Ha nem sikerül tartani a fogadalmakat, nehogy idegeskedj :-) vedd be az újévi zenepiruláimat.
    Egészséget, halat, boldog blogot!

    VálaszTörlés
  7. ne bassz! remélem minden rendben!
    tessék lazulni és a pecára gondolni. kikapcsolni és bevenni a titi szérumot, a leszarom tablettát!!!
    buék!

    VálaszTörlés
  8. a fotók tanúsága szerint arra is ezerarcú a táj...mindent bele, kitartást. A legjobb rekreáció a kajakos horgászat!!! mindent bele

    VálaszTörlés
  9. Köszönöm mindenkinek a bíztatást, nagyon jól esik. Nem szándékozom 35 évesen betegeskedni, a rehabilitáció így elkezdődött, mindent bevetek. :)
    Persze Madának van igaza, tényleg le kéne szarni mindent, de az lesz a legnehezebb próba.

    VálaszTörlés
  10. Nekem is volt egy ilyen időszakom! Kicsit túlpörögtem! Vérnyomáscsökkentőt kellett szednem. Aztán megpróbáltam kicsit visszavenni, nem idegeskedni, és sokat segített. Nem könnyű, de csak ez a nyerő út. Egy idő után meg el is hagytam a gyógyszereket.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése