Dobozok

Volt néhány külföldi rendelésem ősszel, lassan - azaz inkább nyögvenyelősen - meg is jöttek a csomagok. Mindkét pakkban különleges műlegyes dobozok lapultak, terveim szerint ezekkel végre rendet tehetek majd a kismillió kreáció keltette káoszban. A legyek hamar a rekeszekbe kerültek - mert milyen legyes az, aki nem leli kedvét a rendezgetésben; hiszen nincs is szebb dolog annál, mikor egy kifejezetten jól sikerült színsor békésen belesimul a C&F betét hasítékaiba...
Nem csigázom tovább a kedélyeket: egyik termék (melyeket a kisebb műlegyekhez vettem) a Thinkfish Flypad Box, másik pedig a Taimen "legyeskoffere" (ebbe mentek a nagyobb szörnyetegek). 



Alapjában véve elégedett vagyok mindkét dobozzal. A Taimenessel kezdeném (mivel egyszerű, mint a facsipesz): van benne két nagy bevagdosott foam, oszt nagyjából ennyi az egész. Kettő jött, az egyiket telepakoltam balinlegyekkel, a másikba a csukalegyek kerültek. Annak ellenére, hogy tényleg tágas kis ól (közel hatvan darab jókora félcsirke került bele), szortíroznom kellett, ami különben nem biztos, hogy nagy baj. Kialakítása miatt elég jól hurcolható, az ember egyik kezében a balinos bot, másikban a koffer. Biztosan van praktikusabb és jobb megoldás is, jövőre horgászok ezzel, aztán meglátjuk. 


A Thinkfish készlet ennél jóval bonyolultabb ügy (ahogy a beszerzése is az volt): adott egy doboz (box), ebben lehet tárolni (!) a különböző kiosztású betéteket (tray), a doboz oldalán található tépőzár alatt lapul a légytartó (pad), jobb esetben kettő is - ahogy ez a fenti képen is látható. Namármost: Gipsz Jakab hegyi túrára indul, pisztráng és pér a célhal. Ebben a kis konténerben elfér cirka 1100 műlégy, természetesen ízlésesen elosztva a különböző rekeszekben. Szárazlégy, CDC, mikronimfa, kőlegyek, stb, lehet variálni, a képzeletünkre van bízva az egész. Jakab előhalássza autójából a szárazlegyes botot, a két pad-be belepattintja a két megfelelő betétet, zsebre vágja és indul lengetni. Ha esetleg ezután a kimerítő bemutató után sem lennen tiszta, íme:


Tény, hogy könnyen használható, és hatalmas előnye, hogy így véletlenül sem marad otthon (vagy a szálláson) egyik doboz sem. Egyben van minden, könnyen átnézhető, iszonyatos mennyiségű légy fér bele, valamint esztétikus (már amennyiben kedveled a műanyagot, és nem vagy fadoboz mániás). Végül és elsősorban: a box nagyon jól szellőzik, így a használt műlegyes hamar megszáradnak a peca után.


Hátránya az ára lehet, valamint nálunk elég nehézkes a beszerzése, még külföldről is, ráadásul az alap csomag tartozéka a tárolón kívül kettő darab tray és egy darab pad, ami ugye néhány éves elszánt kötögetés után édeskevés lesz (nem beszélve azokról, akik a fél életüket ezzel töltötték), valamint leszögezhetjük, hogy akkor van értelme a dolognak, ha teljesen fel van töltve a konténer. 
Viszont csak egyszer kell megvenni, utána valószínűleg nem lesz szükség újabb dobozokra. Kivéve ha elveszítjük, vagy ellopják, mert ebben az esetben legalább egyszerre veszik majd el az összes műlegyünk...

Megjegyzések

  1. Praktikus cuccnak tűnik ez a Flypad Box. Jó lenne valami hasonló rendszerű műcsalis láda, bár ott a használhatóság kérdéses lenne a méretek miatt. 1100 wobbler és villantó tárolásához valószínűleg egy szekrény méretű koffer kellene. :)

    VálaszTörlés
  2. Nem baj bátya, veszünk mellé egy Vito-t, és elfér a szekrénke :)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon jó ez a thinkfish doboz kár hogy már beszerezhetetlen...

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése