Spirit River készletek

Jelen bejegyzésemben ismét azoknak szeretnék apró segítséget nyújtani, akik most ismerkednek a műlégykötés szépségeivel. A Spirit River nevezetű cég dobta piacra az Individual Fly Tying Kits című termékcsoportot, mely igazán nagy segítség lehet mindenki számára.
Fogadjuk el alaptételként, hogy minél több műlegyet kötünk meg, annál inkább rájövünk arra, hogy alapanyagaink készlete soha nem lesz teljes. Annak ellenére, hogy a legegyszerűbb matériákból köthetők a legfogósabb legyek, mindig hiányozni fog egy-egy szín, típus az asztalunkból. Ha belegondolunk, hogy például marabu tollból hányféle variáns létezik, csak ennek a megvásárlása is pillanatok alatt anyagi csődbe sodorná a családi költségvetést. És akkor még egy szót sem ejtettem a kezdők legtipikusabb hibájáról: a fantázialegyek kötéséről. Ezek azok a szörnyetegek, melyektől megváltást várunk, aztán elő sem merjük venni a dobozból, végül egy szűkösebb hónap végén lecsupaszítjuk a horgot, hogy egyszerű Elk Hair Caddis-t kössünk rájuk...


A fent említett termék megoldás lehet ezekre a problémákra: minden kis egységcsomag (melyek ára darabonként 15 dollár körül mozog) a legoptimálisabb mennyiségű és minőségű alapanyagokat tartalmazza egyetlen műlégytípushoz. Azaz ha éppen Prince nimfát kötnénk, elég megvenni a nevezett egységcsomagot, és egy életre elegendő herceget köthetünk belőle, különféle méretekben. Természetesen step-by-step útmutatóval - ha esetleg nem találnál milliónyi videót az adott műlégyről az interneten. Kezdőknek felbecsülhetetlen segítség, lent található a jelenleg elérhető készletek listája.


Szárazlegyek
- Adams
- Light Cahill
- Blue Winged Olive
- Elk Hair Caddis
- Royal Wulff
- Stimulator

Nimfák
- Pheasant Tail
- Prince
- Caddis Pupa
- Copper John

Streamerek
- Wooly Bugger
- Mickey Finn
- Black Nose Dace
- Grey Ghost
- Black Ghost
- Marabou Muddler
- Deceiver
- Deep Minnow

Megjegyzések

  1. nem rossz egyébként minap vettem hasonlót egy régi kedvenc boltomban, nem akartam ott hagyni másnak. csak az valami nóném, fasza kis tollakkal. el lehet belőlük kezdeni! :)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése