Wally wing

Nemrég akadtam rá erre a tetszetős szárnykötési metódusra, mely egy Wally Lutz nevű úriembertől ered, s aminek segítségével igazán egyedi szárazlegyek köthetők. A Wally-féle szárnyacskák megkötése nem ördöngösség, hosszabb magyarázatot nem is fűznék hozzá, lehet kísérletezgetni és próbálgatni; menni fog. Horgászati jelentősége (itthon) valószínűleg kevesebb, mindenesetre öröm a szemnek a kész legyecske. Valószínűleg nagyobb szárazokon is jól alkalmazható, én 16-20-as apróságokon használtam eddig. A fotókon látható horog 19-es TMC 212Y szárazlegyes kampó, a toll általában fogoly, de hasonló, puhább, laza szerkezetű toll is tökéletesen megfelel, lényeg, hogy a fő szártól könnyen elválaszthatóak legyenek a szegmensek. 


Megvolt az alapkötés és a test kialakítása, ebben az esetben minimális dubbing és quill a test. 


A szárnynak szánt tollakat hátrahúzod, a végén marad egy V alakú darab. 


A szárnyat szépen ráfekteted a horog tetejére, és lekötöd - előre és hátra fordítva is felköthető, attól függően, milyen jellegű legyet kötünk, pl. parachute típusoknál érdemes előre állnia a tollaknak. 


A V alakú csomó alsó szegmensét megfogva óvatosan lehúzod a fő szárról a fél szárnyat. 


Ugyanezt megismétled a másik oldalon, majd levágod a kétoldalt lelógó darabokat és kivágod középről a fő szárat.


Tetszés szerint befejezed a legyet. 
Share on Google Plus

About elmondom

ClogFlyFishing - horgászblog tájakról, halakról, ételekről, emberekről, élményekről. A blogon található szöveges és képi tartalom megosztása csakis a szerző engedélyével!

2 megjegyzés :

Üzemeltető: Blogger.