A streamer feje

A legyek kötését nagy százalékban a fej kialakításával fejezzük be. A cérnából kötött fej-végcsomó megadja a légy karakterét, de el is ronthatjuk addigi munkánkat. Persze millióféle fej-variáció létezik, ezek közül kettőt szeretnék kiemelni, mely az utóbbi időben egyre nagyobb teret hódít magának. Egyik a Marc Petitjean által gyártott Magic Head, másik a Fish Skull fantázianéven futó újítás, a Flyman Fishing Company cég terméke. Mindkét megoldás igazi kuriózum, s bár működésükben eltérnek, ugyanolyan profi megjelenést adnak a legyeknek. Természetesen nem ez az elsődleges szempont, mégis, a legyesdobozba tekintve kellemes látvány lehet az ezekkel készült streamer - mert elsősorban hallegyekhez használhatjuk őket.

MP MAGIC HEAD


Hat darabos készletben és különféle méretekben kapható szilikon harang, mely a megkötött fejre húzva és ott rögzítve fejti ki nem mindennapi hatását. Valójában egy igen ingerlő jiggelő, táncoló mozgást ad a légynek, mely például egy bunny-nál kifejezetten hatásos lehet, hiszen megfelelően vezetve kombinálja a zonker ingerlő vibrálását a wobbler-szerű pulzálással. A tervezők gondoltak mindenre, így ha nélkülözni szeretnénk ezt a mozgást, a harangot hátrahúzva hagyományos streamerként funkcionál majd a légy. Csuka és süllőlegyekre kiválóan alkalmazható, érdemes kísérletezgetni, próbálgatni.
Megrendelhető (valamint méretlista): KALAND HORGÁSZBOLT

FISH SKULL


A Fish Skull nem más, mint egy nehezített fej, mely kiválóan alkalmazható szinte minden streamerhez, minden halfajra. Széles színskálában és súlyozással kapható, használata pofonegyszerű: a már kész légyre kell a horog szeme felől rögzíteni, majd lekötni. A csomag 8 darab fejet tartalmaz, továbbá minden fejhez 2-2 darab holografikus szemet, melyet a rögzítés után pillanatragasztóval erősítünk a helyére.
Információ: FLYMEN FC

Megjegyzések