Loop, könnyedén

A műlegyező zsinór és a vékonyodó előke összekötése mindig fejfájást okoz, sokszor nemcsak a kezdő, de a haladó legyeseknek is. Őszintén szólva számomra a "harisnyás" connectorral való horgászat mindig olyan volt, mint bokszkesztyűben hóvirágot szedni (de akár óvszeres hasonlattal is élhettem volna); aki nimfázott már állóvízen, esetleg pérre, az tisztában van azzal, miről beszélek. Néha kezembe került egy-egy ilyen harisnyával szerelt bot; olyan érzésem volt peca közben, mintha kapásjelző karikát akasztottak volna egy ultrakönnyű picker gyűrűi közé...

 

Különben létezik kismillió megoldás erre, a tűcsomótól kezdve az apró loop ragasztásáig: nekem mégis az a módszer vált be legjobban, mikor a legyezőzsinórt a külső buroktól megtisztítva a belső fonott magra kerül a hurok.
De hogyan is kell ezt a gyakorlatban elképzelni?

A mutatványhoz szükség lesz aceton tartalmú körömlakk lemosóra, cérna befűzőre és valamilyen könnyű, erős ragasztóra (pölö Aquaseal, érdemes venni belőle, majdnem mindenre jó). Fogod a csupasz legyezőzsinór végét és 5 centit belemerítesz az acetonba. Hagyod állni fél percet, akkor annyira felpuhul, hogy szépen le lehet húzni a fonott magról. 


A cérnafűző tűt a műanyag bevonathoz lehető legközelebb beszúrod a fonottba, és végigvezeted benne 1.5-2 centit, a fonott végét befogod a tűbe és áthúzod a szál közepén. 


Levágod a kilógó felesleget, bekened Aquaseal-el, majd hagyod 24 órát száradni. Kábé ennyi, nem kell hozzá sok ész. :)

Megjegyzések

  1. Na ezt kerestem, nehéz volt, de megtaláltam :) Mivel nincsenek kint a régi bejegyzéseid.. Nekem is van olyan "harisnyám" de nagyon nem tetszik, úgyhogy le fogom cserélni. Köszi;-)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése