Ez igen!


Tudod, az ember hajlamos szemet hunyni a magyar horgásztársadalom fokozatos eligénytelenedésén. Elmész amellett, hogy az úgynevezett horgászirodalom ugyanazon emberkék kétszótagú röfögéséből álló szösszenetek sokasága; az sem szúr szemet, hogy míg az újgazdag pecás szarvasgombás bojlival eteti a zsírpontyokat, addig a szomszéd kisgyerek daralevest eszik minden nap; talán még az sem zavar annyira, hogy napjaink keccsenrilíz pecásai lassan egyházat emelnek az eszme tiszteletére, és megégetnek mindenkit, akik ajkukhoz merik emelni a Szent Hal húsának akár egy darabját is...

Az a helyzet, hogy a következő eset nálam azért kiverte a biztosítékot. Nem én találtam rá, Atyafi küldte el néhány, az alkotókat illető extrán brutális (és jogos) jókívánság kíséretében ezt a csodát:


Kurva halászok. Szép. Gondolom sokat töprengett az a neoprimitív zseni, aki kiagyalta a szlogent. Potom 3.500 forintért hozzájuthatsz ehhez a csodához, aztán lehet rángatni a cerkát, mekkora király vagy, hiszen csatlakozhattál a halászgyűlölő horgászelithez. Szándékosan nem írom le, melyik horgászportál árulja ezt a ruhaneműt, mert még reklámot csinálok nekik: mindenesetre irántuk érzett (megmaradt) tiszteletem ezzel a béka segge alá zuhant. Egyébként is, aki ilyet hord, az (idézem): "vállalja, hogy ő bizony horgász, a keményebbik fajtából". Hmm...

Elképzelem, ahogy Zolika (természetesen találomra választott névről van szó, mindenféle egyezés a véletlen műve) ebben a műremekben rándul ki a vízpartra, és összetalálkozik néhány halásszal; tegyük fel azt is, hogy a kereskedelmi tévék népnevelő hatása miatt a "fáking" szó jelentésével nagyjából mindenki tisztában van. Két végkifejlet lehetséges: az elsőben Zolika "keményen" vállalja a véleményét, a még keményebb halászok pedig bucira verik a fentő nyelével. A másodikban (és ez a való világ) Zolika beburkolózik Sebile feliratú kabátjába és csöndben elmereng a parton, mintha a világ legtermészetesebb dolgának tartaná a vízbe helyezett varsákat. 
Félreértés ne essék: NEM a természetes vízi halászat mellett ágálok, sőt! Egyszerűen egyre kevésbé tolerálom az ilyen primitív emberi megnyilvánulásokat (és magukat az embereket is). Írhatnám azt is, hogy kár lesüllyedni a halászok szintjére, de ez nem igaz (legalábbis én még nem láttam Fucking Anglers feliratú ruhákat sehol). Egyszerűen kár lesüllyedni. Pont. 
Kicsit olyan íze van a dolognak, mint amikor magyar jobb és baloldal kurvaanyázza egymást. Miért teszik ezt? Mert egyiknek sincs épkézláb belpolitikai programja. A másik felet elküldeni a picsába a legkönnyebb dolog, és ezzel bónuszként szépen leplezhetjük saját tehetetlenségünket is. Érdemes azon is elgondolkodni, hogy az ominózus pólót büszkén viselő horgásztárs ük-ük-ük-ükanyja sem volt még kéjes gondolat sem, mikor az általa megcsúfolt halász elődje már ezt az ősi mesterséget művelte. 

Ha esetleg valaki mégis meglovagolná ezt az éppen fellángoló üzleti lehetőséget, számára készítettem néhány pólótervet. Lássuk. 


Halevő daraszobrászok pólója


Multisok pólója, természetesen ugyanez van peremfutósban is



Fonottzsinór hívők pólója (ez is kapható lenne a másik oldalt fikázóban is)


És a klasszikus póló, halászoknak, zöldeknek, strandolóknak, vadászoknak, kenusoknak, etc, etc

Annak ellenére, hogy egy szomorú dologról van szó, egész jól szórakozunk a végére. Lehet, hogy kár is ekkora feneket keríteni neki, de egy blog (azaz napló) azért van, hogy az ember leírja a véleményét. 
Konklúzió? Nincs. Talán csak annyi, hogy aki ilyen pólót felhúz, az egy falusi tejtárolásra alkalmas festett cserépedény. 

Megjegyzések

  1. :D Én tudom,kikről van szó hol lehet kapni ilyet.Valaki letörhetné már a szarvukat,mert igazi kiskirályok lesznek a magyar horgászatban.Gusztustalan a törtetésük.A póló meg egy vicc!!!!

    VálaszTörlés
  2. Igen, láttam, nálunk ilyet is lehet. :(

    VálaszTörlés
  3. Balu, kár volt ötletet adni! Így már gondolkodniuk sem kell, hogy mi legyen a következő "sikertermék". Már semmit sem lehet anélkül csinálni, hogy valaki ne "kurvaanyázzon", csak mert nem úgy gondolkodsz, mint ő. És ha már általánosítunk: "Fucking People". :)

    VálaszTörlés
  4. A póló hátára meg mehetne a Fucking Herman Ottó felirat.
    Egyébként egy ésszel dolgozó-volt ilyen-kisszerszámos halász ezerszer többet tudott a halakról, mint ez a sok csimpánz, aki mostanság ellepi a vizek partjait. Különösen igaz ez a bojlisok, pörgetők és műlegyesek jelentős részére...

    VálaszTörlés
  5. Én is úgy kaptam! :-)
    Nem kell ám ezt mellre szívni. Fogjátok fel úgy, mint egy modern és magából kifordult kor melléktermékét, vagy éppen tünetét.
    Ilyen az, amikor a minőség helyét átveszi a mennyiség.

    VálaszTörlés
  6. Azért nem mindenben értek egyet, az élő vizi halászat valóban jelentős probléma.Sokat olvaslak , így tudom hogy mostanában horgászol például a Dunán is. Nem találkoztál még varsákkal?Vagy ha találkoztál, nem zavart a nagyüzemi halászat?Csak mert mifelénk ez eléggé komoly probléma.
    Értem én , hogy mit akartok mondani , de az érem másik felét is érdemes megnézni. :))))

    VálaszTörlés
  7. Ülj le, egyes! :D Nem figyeltél az olvasásnál. Tessék előröl kezdeni, különös tekintettel a "Félreértés ne essék.." bekezdésre. :)

    De, találkoztam halászokkal. Leálltam beszélgetni velük. Így utólag jöttem rá, hogy ők miért lepődtek meg ezen. Egy kajakos pecás, aki beszél velük, és nem küldi el őket a halál f...ra. Elárulom: legközelebb ő intett nekem elsőként.
    Az általam horgászott részen is vannak varsák, persze. Szerintem közel sem annyi, mint régebben. Megjegyzem, ahányszor előttem húzták fel, soha nem volt bennük hal. Szó szerint. Ez nem azt jelenti, hogy soha nem fognak, viszont a parti csúcshorgászok sokat, és mindent visznek, mint a piros ász. Lehet az kis csuka, kis balin, vagy akármi más.

    VálaszTörlés
  8. És azért, mert netán nem értünk egyet a halászokkal rögtön vulgáris feliratú pólókban majomkodjunk? Annak biztos jó, aki eladja...
    Kinek az érdeke? -tartja a régi "mondás".

    VálaszTörlés
  9. Zolika utoljára 8-kos hülye-gyerek korszakában vett volna fel ilyen pólót... most már csak menő törperősösben feszít :)

    VálaszTörlés
  10. Legyesvegyes. Varsával sem olyan könnyű ám! Ahhoz is érteni kell. Kis szerszámos halász módszerekkel nem lehet lenullázni egy természetes vizet. (A nagyüzemi halászat és a villany az más téma). Egyébként meg nem is a mennyiség a probléma lényege, hanem hogy valaki a szabályok szerint tevékenykedik-e vagy sem. Függetlenül attól, hogy nyéllel vagy hálóval teszi.

    VálaszTörlés
  11. szerintem ezen ugyanolyan fölösleges felháborodni, mint a póló maga...ha már viszont ott tartunk, hogy ki a bunkó(bb) paraszt a vízen, akkor az idei nyárról tudnék mesélni...ketten összesen hatszor voltunk el békéshalazni Zsolt barátommal (ebből kétszer közösen), és mindegyik alkalommal belefutottunk orkokba, akik egyszerűen számomra elfogadhatatlanul viselkedtek a vízparton...

    Ezért én megkérnélek, hogy ebből http://4.bp.blogspot.com/-RrgM7SaZO7s/VC6u42TkP3I/AAAAAAAAG7g/Cg6vrerUZq4/s1600/fcr2.jpg a pólóból csinálj nekem egyet. Fekete alapon narancssárga színnel. Minden költségét állom. Esküszöm jövőre amikor csak tehetem, ebben fogok horgászni. Büszkén fogom viselni, mert szívből tudom gyűlölni a horgászokat a vízparton. Egyszerűen azért, amilyenek a vízparton. A méretem: L.

    :)

    VálaszTörlés
  12. és egyet a F.ing C&R-ből is kérek...hovatovább...az elején legyen a F.C&R a hátulján a F.Fishermen :) Köszi!!!

    VálaszTörlés
  13. Azért érdemes lenne egyszer közelebbről megvizsgálni, hogy egy sportos kecsendrilízes mekkora kárt hagy maga mögött merő szórakozásból és kedvtelésből.*
    Ha nagyon forszírozgatnánk ezt a kérdést, akkor igen könnyen belátható lenne, hogy ezen horgászmód etikailag a béka segge alatt van. Lehet képmutató módon puszilgatni "barátainkat", de az egész aktivitást a szórakozás, az ösztönök kiélése jellemzi. Vagyis az egó. Szerintem teljes képtelenség azon a bizonyos aranymezsgyén járni és közben a természet szeretetéről papolni. El kell dönteni mi akar az ember csinálni és hogyan akarja azt csinálni. A sehogy néha ez esetben több, mint a valahogy.
    Én jelenleg "sehogy horgász" vagyok. Érdeklődnék: fucking sehogyhorgászok póló kapható már?
    *Vannak róla tapasztalataim

    VálaszTörlés
  14. Egy utolsó gondolat:
    És milyen szépen meg lehet ebből a műfajból élni, ha az ember KELLŐEN ELADJA MAGÁT és hangoskodó tevékenységét úgy állítja be, mintha az színaranyból volna, mintha Istentől kapta volna kőtáblába vésve. Próbáljátok meg ezt az egészet úgy szemlélni, mint egy elcseszett saskabarét, ahol a bárgyú humorista önmaga áldozatává, paródiájává válik. :-) :-)
    Fishing & Hunting csatornát néztetek mostanában? :-) Nem is kell a saskabaréig menni! :-)

    VálaszTörlés
  15. csodálom, hogy a halászok még nem ugrottak rá és nem pereltek.......gusztustalan dolog ez......hogy is van az a hasonlat mikor a kutyaszart a polcra teszik???

    VálaszTörlés
  16. A kib.... halászok felirat bizony igencsak előítéletes és gyalázó megnyilvánulás, ami becsületsértő is egyben. Aki erre ráugrik az csak pernyertes lehet, főleg, akkor, ha maga is halász. Mondjuk én nem sokat néztem ki abból a bizonyos oldalból és azokból, akik mögötte állnak. Hírük megelőzi személyüket. :-) 10 pergetőből kilenc hangosan röhög rajtuk. :-) Szerintem.

    VálaszTörlés
  17. McFly igazad van , ez a bejegyzés nem a halászokról szól hanem arról a bizonyos pólóról , értem és igazad van.Kicsit felületesen olvastam bocs. :)

    VálaszTörlés
  18. Pontosítanék: 10 horgászból 9 röhög rajtuk. Kb 10 pecig kötött le a *********** utána csak ráztam a fejem a dolgaikon. :))))

    VálaszTörlés
  19. Csocsóbá, a cég nevét töröltem. Ne csináljunk a "terméknek" reklámot. ;)

    VálaszTörlés
  20. Tényleg felesleges ezen nyafogni. Taplófejű sporttársaink úgyis megveszik ezt a szart és fel is húzzák. Egymás között persze, meg bloggertalálkozókon és egymás vállát (meg farkát) veregetik majd közben. :-)
    A bejegyzés különben fasza, így kell felfogni. Cinikusan, mert az emberek idióták!!! :-)

    VálaszTörlés
  21. Mikor először láttam ezt a pólót, arra gondoltam, hogy egyetlen célja a profit lehetett (értelmes ember ez nem gondolhatta komolyan). El lehet adni 10-12 éves gyerekeknek, akiket behülyítettek a reklámszagú fosokkal. Respekt a cikkért.

    VálaszTörlés
  22. FFT
    Ez vajon mit jelent?

    VálaszTörlés
  23. Hányinger. Mármint a póló. A bejegyzés meg enyhén fogalmaz, ennél sokkal durvábbakat írtam volna.

    VálaszTörlés
  24. Horgászok eligénytelenedése? Nem. Az emberi faj eligénytelenedése. Férgek vagyunk mind.
    Igaz, csak a magyar ember képes FF feliratú pólót kiötölni. Irigység és végtelen ostobaság szüli mindezt. Röhejes gyökerek.

    VálaszTörlés
  25. Csatlakozom az előttem szólókhoz!
    Ez ugyanaz a műfaj, mint Győzike futtatása.
    Ezeknek mindegy, hogy tetszésből, vagy éppen nem tetszésből megy a kattintás. A lényeg a kattintás és a pénz, pénz, pénz. Imádom mikor valaki istent játszim. Mindegy, önmagukat minősítették ezzel. Lehet ám az is, hogy 100 pecásból 99 utálja őket.

    VálaszTörlés
  26. Most nézem, hogy 3500 darabja. Ezzel tényleg csak az jár jól, aki eladja. :-)
    Aki meg megveszi azt megfürdetik a halászok. :-O 3500
    Menyi lehet rajta a haszon? 3000 ft? :-O

    VálaszTörlés
  27. Tegnap csiripelték a madarak, hogy állítólag érlelődik egy feljelentés ez ügyben.Szurkoljunk hogy így legyen! :))))

    VálaszTörlés
  28. Halász
    Horgász
    Öntudatos horgász
    Catch&Release horgász
    Öntudatos Catch and Release horgász
    Isten
    (Nem is gondoltam volna, hogy ennyien vannak, akik nem csípik ezt a majom-műfajt)

    VálaszTörlés
  29. Pedig sokan vannak, akik rókáznak már ettől a stílustól. Ha valaki idetéved, azt fogja hinni, hogy alapból elítéljük a C&R elvet; hatalmasat téved.
    Jó példa erre a múltkori eset a Pécsi tavon: megszólított egy középkorú ürge (mint kiderült, drávai pecás), beszélgettünk, közben fogtam egy balint és visszaengedtem. Azonnal rákérdezett: te ilyen keccsenrilíz horgász vagy? Mondom: én aztán nem, csak nem szeretem a halat, másnak nem adom oda, na meg szeretnék tíz év múlva is ilyen jókat horgászni, így visszaengedem. A reakció: miért, az nem ugyanaz?
    Hát, szépöcsém, kurvára nem! :D

    VálaszTörlés
  30. Na igen. Lehet ezt kétféleképpen is csinálni: anyázni az ilyen igénytelenségeken, meg ebben a stílusban leoltani az illetőket. Nekem az utóbbi sokkal jobban bejön, ütős a bejegyzés! :o
    A pólóra nem írnék különösebb jelzőket, meg szoktuk az ötletgazda brigádtól az igénytelenkedést sajnos.

    VálaszTörlés
  31. Régóta tart már a harc a halászok és a horgászok között, de ez eddig a legocsmányabb momentuma. :(((

    VálaszTörlés
  32. Kisgyerek:A te blogod is erről szól. Mások fikázása megy, de halat nem nagyon fogsz.
    Elitizmus a köbön, minden alap nélkül.És tényleg tízből kilencen röhögünk rajtatok, meg a szar pólóitokon.

    VálaszTörlés
  33. ie: Az én blogom arról szól, hogy nem veszek el annál többet, mint amennyit szeretnék "megenni"...Meg arról is, hogy utálom a sok mocsok horgászt a vízparton, aki megérkezik, és Balázs-sót, meg Eminemet hallgat horgászat közben. Meg utálom a halászokat is, akik tilosban járnak...meg az összes horgászt is...aki tilosban járnak...

    Jah...igen...halak nem igen vannak mostanában a blogon, mert nem hogy nem fogok, de nem is jutok el horgászni. Dolgozok. Nem keveset mostanában. Cserébe viszont több pénzt keresek, mint amikor horgásztam, ráadásul sokkal kevesebbet költök horgászatra, mint amikor horgásztam. És most, hogy kevesebb időm van horgászni igazán érzékeny tudok lenni azokra, akik nem tartják be ugyanazokat a játékszabályokat, amiket betartok én is (legyen ez horgászat, halászat, közlekedés, vagy éppen a "Kérjük csukja be maga mögött az ajtót fűtési szezonban" tábla)...Egyébként az elitizmus vádjával nem értek egyet. Én, akinek a legdrágább horgászfelszerelése egy húszezres bot, és egy húszezres orsó, amit több mint tíz éve vettem, mint az első pergető szettemet...mondjuk tényleg...anyáméknál laktam, és nem fizettem lakbért nekik, és így könnyű volt kezdő fizetésből megvenni...

    Aki engem elitizmussal vádol, azt én irigységgel...és ez egy jó dolog, mert minél több az irigyem, annál inkább jól csinálom, amit csinálok...legyen az munka, hobbi, család, vagy bármi...
    Ilyen értelemben inkább egoistának tartom magam, ezzel sosem vitatkoznék...de hogy elitista...

    És szerintem azzal sincs baj, ha valaki profit céllal üzemeltet egy horgászportált, ahol megosztó pólókat árul. Ennyi erővel a Nagy-Magyarország pólót gyártókat is meg lehet vádolni mindenféle ocsmánysággal. Elárulok egy titkot: ugyanaz van mögötte, úgy hívják pénz vagy profit.

    Ha nem tetszik, nem veszed meg. Ennyi.

    Egyébként a horgászboltosodnak mondtad már, hogy milyen gusztustalan dolog venni, majd 35%-kal drágábban eladni valamit?

    Balázs! Tényleg csinálj nekem egy az elején legyen a F.C&R a hátulján a F.Fishermen pólót. Méret L, szín fekete alapon oranje...

    ie-nek még egy utószó: Örülök, hogy olvasod a blogom :)

    VálaszTörlés
  34. Először azt hittem, poénból írod a pólót, de megcsinálom és küldöm. De akkor hordod is , remélem!! :D

    Érdekes látni, hogy ez elitizmus fogalmát mennyire másképp értelmezi mindenki.

    VálaszTörlés
  35. Köszi, Balázs! Megkaptam a grafikákat...megcsinálom jól...remélem előbb jutok el horgászni, mint pólót csináltatni...de megoldom... :)

    VálaszTörlés
  36. Gáz, gáz, gááááz!!!!! :((((((((((((((

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése