Tailing loop a golfpályán

Pécs határában van egy golfpálya, mely szép magyar szokás szerint parlagon hever évek óta. Persze nekünk jól jött, pontosan ilyen elhagyatott, nagy, füves térségre volt szükségünk; ugyanis baranyai klubunk kedves vendéget várt Húsvét hétvégén. Oltári nagy dobálást terveztünk, s reménykedtünk abban, hogy a nemzetközi szövetség magyar Master Flycasting Instructora figyeli majd árgus szemekkel bénázásunkat. Biztosan kitaláltátok már, hogy Paskay Ernő volt az ominózus vendég.


Mikor télen a pécsi klubban felvetettem, hogy meg kéne hívni Ernőt egy összefogó oktatásra, a többiek azonnal vetődtek az ötletre - BigTomi azonnal akcióba is lépett, s leszervezte az íncsiklandozó ebéddel, beszélgetéssel, minden széppel-jóval összekötött szombat délelőttöt (ezúton is köszönet neki!).
A képek előtt csupán annyit tennék hozzá, ami a bemutató után megfogalmazódott bennem: a magyar legyezőhorgászok nagy része (legalábbis akikkel eddig találkoztam) nem tud dobni. Még szomorúbb azonban, hogy pontosan az a hibájuk, amire Ernő nálam is rávilágított: túl sok energiát feccölnek(ünk) a dobásba (bővebb cikk a Sexyloopon). És ami a legszomorúbb: a többiek a klubban (akiknek nagy része még egy éve sem legyez) szépen eltanulták tőlem ezt a hibát.

Tanulság: a dobást könnyű megtanulni, a hibákat kijavítani viszont nagyon nehéz, valamint ha - öreg legyes létedre - nem jártál még instruktornál, mindenképp vegyél néhány órát tőle.
Megéri.





Megjegyzések