Vízjel a képeken

Ez a bejegyzés most kifejezetten a blogger kollégáknak szól. Mivel többen kérdezték, hogy lehet könnyen és szépen vízjelet, logot tenni a blogra feltett képekre, keresgéltem kicsit a neten és rátaláltam a nemrég megjelent Easy Watermark Studio Lite című programra, ami tökéletesen megfelel a céljainknak. Lehet persze bővíteni is a felhasználói felületet a Pro verzió megvásárlásával, de a Lite verzió is kielégíti majd minden igényünket.


A telepítő fájlt INNEN kaphatod le, két megás a kicsike, ezt felpakolva és elindítva igen pofás kezelőfelület tárul a szemünk elé. Azonban az induláshoz szükségünk lesz egy egyedi, saját logóra is, kivéve, ha egyszerű szöveget szeretnénk a képekre vízjelként. Ha a logo mellett döntünk (ami valóban egyedivé teszi a blogot), gyorsan összedobhatunk egyet bármilyen szerkesztő programmal, mentsük el BMP32 formátumban, transzparens háttérrel (azaz a fehér területek átlátszóak lesznek).


A fent található füleken adjuk meg a különböző adatokat képeinkhez. Az elsőn szöveges vízjelet adhatunk meg, másikon képet (akár sablonból is). Az Other Settings csak Pro módban üzemel, azaz előfizetés után - nem lesz rá szükségünk -, az Output settings pedig a kész képekre vonatkozó adatokat tartalmazza.
Akár szöveget, akár logot szeretnénk a képekre tenni, először a jobb oldali sávban található Add image opcióval számítógépünkről ki kiválasztjuk a vízjelezni kívánt fotókat. Utána a szövegmezőbe megadjuk a vízjel szövegét, vagy feltöltjük az elkészített logot.


Ezután nincs más dolgunk, mint a bal oldali sávban található lehetőségekkel beállítani a vízjel átlátszóságát (opacity), méretét (size), elhelyezkedését (position-rotation), s egyéb extrákat, végül későbbi használatra a Save settings gombbal menthetőek ezek a beállítások. Ha minden klappol, az Output gomb alatt megadjuk a kész képek helyét, a kép formátumát, minőségét, méretét, stb, végül az Execute gombbal elindíthatjuk a procedúrát. 

Egyszerű és nagyszerű: saját, vízjelekkel ellátott képeink vannak, amit ezentúl garantáltan senki nem lopkod majd el. 


Megjegyzések

  1. photoscape progi is tud objektumot halványitani, én azt használom. Földi

    VálaszTörlés
  2. Ez még új volt nekem, használni fogom :-)

    VálaszTörlés
  3. A letölthető verzióval az a gond, hogy ráteszi a program a saját logóját is a képre!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A text resznel eloszor benn lesz a program neve, ezt torold ki es hagyd uresen,akkor nem lesz rajta a kepeken mas.

      Törlés
  4. Na ez elkerülte a figyelmemet!
    Kösz!

    VálaszTörlés
  5. Hali!

    Ha nem bánná ezen blog szerkesztője, Balázs Peti, neki adományoznék egy 2012 Horgászblog Díjat szeretettel. Ja ez nem véleménykérés volt, hanem határozott kijelentés!

    Fogadd Gratulációmat és kívánok még sok értékes bejegyzést! :)

    Üdv.! Földi

    VálaszTörlés
  6. Jól áll neked a bagoly! :)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése