Sculpin helmet

Jó másfél éve használom a Flymen Fishing Company termékeit, különös tekintettel a Fish Skull nevezetű fejre, melyből szuper csukalegyeket kötöttem, s idén fogtam is velük halat, főképp a középmély vizekben, ahová a Bunny és a többi könnyű légy úszó zsinórral nem merült le. Egyetlen hátrányuk, hogy a botnak vagy magunknak csapva garantált a nyolc napon túl gyógyuló törés, még a legkisebb FS fej is elég nehéz ahhoz, hogy komoly károkat okozzon. Éppen ezért óvatosabban lengettem velük, inkább közelebb, szinte mártogatva használtam a parti akadók és növényzet között. 




Persze a cég repertoárjában találunk még bőven érdekességeket, de mindet felülmúlja a napokban megjelent Sculpin helmet nevű mizéria. Az ötlet nem egyedi, találunk hasonlókat a piacon, ám a minőség, a kidolgozás és a kínálat magáért beszél. A saját rendelésem útban van Magyarország felé, hamarosan a gyakorlatban is kipróbálhatom őket.


A realisztikus kialakítás mellett külön szót érdemel a pofonegyszerű használat (akár a FS termékeknél). A hasonló fejek nagy hibája, hogy csak igen nagy méretekben kapható, ám a SH megrendelhető akár #6-os horogra is, kisebb streamerekhez is. Ja igen: bár a FFC műlegyes termékeket árul, ezeket a fejeket akár pergetőhorgászok is beszerezhetik, érdemes kísérletezni velük, s kipróbálni az ITT található minták egyikét - vagy megkérni egy legyes ismerőst, hogy kreáljon pár kölöntét nekünk. :)

Megjegyzések

  1. Sajnos, nekem is botom bánja az ilyen fejet. Azóta csak aláólmozok, valamivel pedig maszkolom. A dobás energiája nem csökken ugyan, de legalább nem koppan ólom a bothoz.
    Brucis

    VálaszTörlés
  2. Gondolom a maszkolás tompít a becsapódáson, mondjuk akkor meg semmi értelme egy ilyen fejnek. :)
    Én még nem mertem ilyesmit használni.
    Tenka

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése